Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Pružam ti ruku" (SF.3.4.11.01.0076) - Općinsko društvo Crvenog križa Gračac
Disable Preloader

Obavijesti

U srijedu, 24. travnja 2024. godine, ravnateljica Općinskog društva Crvenog križa Gračac Natalia Turbić,  potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poziv “Zaželi – prevencija institucionalizacije” (SF.34.11.01.).


Naziv projekta: "Pružam ti ruku" 


Kodni broj projekta: SF.3.4.11.01.0076


Program projekta: Program „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“


Fond: Europski socijalni fond plus


Nadležno tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike


Nositelj: Hrvatski Crveni križ, Općinsko društvo Crvenog križa Gračac


Partner: Općina Gračac


Trajanje projekta: 36 mjeseci


Ukupna vrijednost projekta: 510.000,00 EUR


Projekt „Pružam ti ruku“ fokusiran je na povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama (65 ili više godina) i osobama s invaliditetom (18 ili više godina).


Planirano je zapošljavanje 10 pružatelja usluga s područja općine Gračac. Pružatelji usluga pružat će usluge potpore i podrške za najmanje 60 pripadnika ciljne skupine uz mjesečnu podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština čime će projekt rezultirati višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije socijalna uključenost, prevencija institucionalizacije, ostanak u vlastitom domu te osiguravanje prava na život u zajednici. Sve informacije o projektu objavljivat će se na službenoj web stranici Općinskog društva Crvenog križa Gračac www.crvenikrizgracac.hr."Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih."
Natrag

Hvala Vam
što donirate!

I male donacije puno znače!

Kako donirati?
scroll to top